Zamieszczone przez piotrek_gdy
Gdzie ubezpieczyć roczne auto leasingowane ?
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez Lucky24Można wystąpić do firmy leasingowej o zgodę na tzw. ubezpieczenie zewnętrzne i samemu sobie poszukać najkorzystniejszej oferty na rynku
bo ja po prostu dzwonie do miłej pani Asi z Efla i informuję ją, że w tym roku ubezpieczam auto tu i tu :idea: a ofertę dostaję od mojego brokera ubezpieczeniowego
i nigdy nie było takiej sytuacji że usłyszałem"ale tak nie można"
chłopaki
albo tu po prostu dziala mój czar i wdzięk :roll: albo ... wy sobie niepotrzebnie komplikujecie życie :lol:przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
Może to zależy od tego w jaki sposób jest sformułowana umowa leasingowa. Mi firma leasingowa chciała sama załatwić wszelkie formalności związane z ubezpieczeniem samochodu z jedną z trzech zaproponowanych firm ubezpieczeniowych. Gdy wystąpiłem o możliwośc ubezpieczenia zewnętrznego to bez problemu wyrażono zgodę, ale też podano mi kilka firm, które leasingodawca preferował, a że wsród nich była ta firma, w której chciałem ubezpieczyć auto, to nie wnikalem co by było gdybym chciał to zrobić w jakiejś innej firmie.
Komentarz
-
-
Jest to zależne od umowy leasingowej. Przykład konkretny - BRE Leasing - można ubezpieczyć przez BRE w Compensie lub PZU albo wystąpić o aneks/zgodę na ubezpieczenie samemu (ale u ubezpieczyciela który jest na liście akceptowalnych - w sumie większość "dużych" firm, eliminują w ten sposób ubezpieczycieli - "krzaki"). Aneks z tego co pamiętam kosztuje około 200zł i jest jednorazowy (tzn. obowiązuje do końca trwania danej umowy leasingowej). Rozważałem ten wariant, ale po porównaniu cen oferta z BRE była i tak o 20% niższa niż na "wolnym" rynku więc niczego nie zmieniałem i zostałem u nich. Kalkulacja natomiast jest prosta, jeśli cena_znaleziona_samemu + aneks < cena_z_leasingu to im ta różnica jest większa, tym większy sens ma myślenie o ubezpieczeniu samemu.
pozdr.,
Paweł
Komentarz
-
Komentarz